سیاست جدید مهاجرتی ترامپ؛ رسانه‌های اجتماعی مهاجران ردیابی می‌شود

چگونه حضور دیجیتال خود را ایمن کنیم؟

فردوس کریمیتوسط: فردوس کریمی

دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، خواستار آن شده است که متقاضیان شهروندی، گرین‌کارت یا ویزا – چه در داخل و چه در خارج از آمریکا – اطلاعات حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود را به دولت تحویل دهند.

اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا (USCIS) در ابتدای ماه جاری پیشنهادی ارائه کرده که بر بنیاد آن، نام کاربری شبکه‌های اجتماعی متقاضیان پناهندگی، اقامت دائم یا شهروندی در داخل آمریکا نیز جمع‌آوری خواهد شد. پیش‌تر این الزام فقط برای افرادی بود که از خارج آمریکا درخواست ویزا می‌دادند.

این پیشنهاد به فرمان اجرایی روز نخست ریاست‌جمهوری ترامپ استناد دارد؛ فرمانی که مبنای ممنوعیت سفر مسلمانان قرار گرفت و خواهان شناسایی مهاجرانی شد که به‌زعم دولت آمریکا، «نگرش خصمانه‌ای» نسبت به حاکمیت این کشور دارند.

خبرنامه نوروز

بر بنیاد گزارش اینترسپت، این سیاست بیشترین تأثیر منفی را بر متقاضیان مسلمان و عرب خواهد گذاشت. تخمین زده می‌شود که سالانه حدود ۳.۵ میلیون نفر تحت تأثیر این تغییر قرار گیرند؛ شماری از آنان دهه‌ها در آمریکا زندگی کرده‌اند.

در پی بازداشت ادامه‌دار محمود خلیل، یکی از معترضان دانشگاه کلمبیا، مقام‌های نهادهای حقوق مدنی هشدار داده‌اند که این سیاست می‌تواند تهدیدی جدی برای منتقدان اسرائیل و دولت ترامپ باشد.

رابرت مک‌کاو، مدیر روابط دولتی در شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR)، در این باره به اینترسپ گفت: «این سیاست به‌گونه‌ای تبعیض‌آمیز، متقاضیان مسلمان و عربی را هدف قرار می‌دهد، به‌ویژه آن‌هایی که از حقوق فلسطینیان دفاع کرده‌اند. جمع‌آوری اطلاعات رسانه‌های اجتماعی متقاضیان شهروندی و گرین‌کارت، راهی است برای سرکوب آزادی بیان قانونی آنان.»

اهداف امنیتی

بر پایه سند منتشرشده USCIS در تاریخ ۵ مارچ، هدف از این اقدام، «تأیید هویت پیشرفته، بررسی‌های امنیتی و غربالگری ملی» اعلام شده است. در متن فرمان اجرایی ترامپ آمده است که آمریکا باید اطمینان حاصل کند افرادی که وارد کشور می‌شوند یا در آن حضور دارند، «نگرش خصمانه‌ای نسبت به شهروندان، فرهنگ، دولت، نهادها یا اصول بنیادین» کشور نداشته باشند و از هیچ تهدید خارجی حمایت نکنند.

USCIS اعلام کرده که اطلاعات حساب‌های شبکه‌های اجتماعی برای ارزیابی خطرات احتمالی امنیتی و تهدید علیه سلامت عمومی استفاده خواهد شد.

نگرانی از نظارت بی‌پایان

به گزارش اینترسپ،‌ سایرا حسین، وکیل ارشد در بنیاد مرز الکترونیکی (EFF)، نسبت به نبود شفافیت در استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده هشدار داد. او گفت: «هیچ حد و مرزی برای استفاده از این اطلاعات تعریف نشده و نگرانی‌هایی جدی درباره استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تفسیر و قضاوت درباره گفتار افراد وجود دارد.»

او به گزارش‌هایی اشاره کرد که در آن‌ها وزارت خارجه آمریکا با استفاده از هوش مصنوعی، ویزای افرادی را که مظنون به ابراز نظرات «حامی حماس» بودند، لغو کرده است.

به باور حسین، چنین رویکردی ممکن است باعث شود افراد برای حفظ امنیت پرونده مهاجرتی خود، از اظهار نظر درباره مسائل مهم و جنجالی خودداری کنند.

در همین حال سپوژمی نصیری وکیل مهاجرت در کالیفرنیا می‌گوید که در مرزهای امریکا، مأموران گمرک (CBP) می‌توانند بدون حکم قضایی دستگاه‌های الکترونیکی از جمله شبکه‌های اجتماعی را بازرسی کنند. افراد غیرشهروند، به‌ویژه دارندگان گرین‌کارت یا ویزا، از حمایت‌های قانونی کمتری برخوردارند. توصیه می‌شود مسافران محتواهای حساس را حذف کرده و در صورت امکان، با گوشی جداگانه‌ای که فقط اطلاعات ضروری دارد، سفر کنند.

چگونه از حضور خود در شبکه‌های اجتماعی محافظت کنیم؟

در همین راستا، بنگاه حقوقی جیلانی در وب‌سایت خود مجموعه‌ای از توصیه‌های کاربردی برای مهاجران منتشر کرده است تا بتوانند حضور آنلاین خود را ایمن‌تر کنند:

  • تنظیمات حریم خصوصی حساب‌های کاربری‌تان را به‌گونه‌ای تغییر دهید که محتوای شما تنها برای افراد موردنظر قابل مشاهده باشد.
  • دقت کنید که ارسال پست در گروه‌های خصوصی با انتشار عمومی آن تفاوت زیادی دارد.
  • از پذیرش درخواست‌های دوستی از افراد ناشناس خودداری نمایید.
  • حساب‌های شخصی و حرفه‌ای خود را از هم جدا نگه دارید تا بتوانید بهتر کنترل کنید چه کسی به چه محتوایی دسترسی دارد.
  • هر از چند گاهی نام خود را در اینترنت جستجو کرده و پست‌های گذشته‌تان را مرور کنید تا ردپای دیجیتالی‌تان را بررسی کرده باشید.
  • به خاطر داشته باشید که حتی حذف پست‌ها نیز تضمینی برای پاک‌شدن همیشگی آن‌ها نیست، چرا که ممکن است از آن‌ها اسکرین‌شات گرفته شده یا در بایگانی‌ها ذخیره شده باشد.

کارهایی که هرگز نباید در شبکه‌های اجتماعی انجام دهید

برخی از رفتارها در شبکه‌های اجتماعی می‌توانند تاثیر منفی جدی بر وضعیت مهاجرتی شما بگذارند. از انجام موارد زیر به‌شدت خودداری کنید:

  • شوخی درباره جرایم، تروریزم یا آسیب‌زدن به ایالات متحده — حتی اصطلاحات عامیانه‌ای که ممکن است به‌درستی درک نشوند، می‌توانند باعث مشکلات قانونی شوند. به‌عنوان نمونه، در سال ۲۰۱۲ دو توریست بریتانیایی به خاطر توییتی مبنی بر “نابود کردن آمریکا” (که احتمالاً کنایه به خوش‌گذرانی بود) از ورود به کشور منع شدند.
  • شوخی درباره فریب یا گمراه کردن نهادهای دولتی — حتی شوخی در این زمینه می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای از فعالیت مشکوک تلقی شود.
  • ارائه محتوایی که با مدارک رسمی مهاجرتی‌تان تناقض دارد — هرگونه ناهماهنگی بین شبکه‌های اجتماعی و مدارک رسمی، ممکن است پرونده شما را با خطر مواجه کند.
  • استفاده از زبان تهدیدآمیز یا توهین‌آمیز — به‌ویژه در برابر نهادهای دولتی، زبان پرخاشگرانه می‌تواند تاثیر منفی جدی بر روند پرونده‌تان داشته باشد.
  • انتقاد عمومی و توهین به مقامات مهاجرتی آمریکا — توهین به USCIS، افسران کنسولی یا دیگر نهادهای رسمی ممکن است پیامدهای ناخواسته‌ای برای شما داشته باشد.

شبکه‌های اجتماعی چگونه می‌توانند بر روند مهاجرت شما تأثیر بگذارند؟

با گسترش نظارت دولت امریکا بر فعالیت‌های آنلاین مهاجران، اکنون بیش از هر زمان دیگری ضروری است که با آگاهی و احتیاط در فضای مجازی فعالیت کنید. اگرچه این سیاست‌ها با هدف ارتقای امنیت مطرح می‌شوند، اما نگرانی‌هایی درباره سوء برداشت‌ها و جمع‌آوری گسترده اطلاعات شخصی نیز وجود دارد.

به این معنا نیست که باید حضور خود در شبکه‌های اجتماعی را حذف کنید، بلکه داشتن رویکردی آگاهانه، حفظ حریم خصوصی، و خودداری از رفتارهای پرخطر می‌تواند به شما کمک کند تا از بررسی‌های غیرضروری دور بمانید و روند مهاجرت‌تان به شکلی روان‌تر پیش برود.

در نهایت، چه برای دریافت ویزا، گرین‌کارت یا شهروندی اقدام کرده باشید، مشاوره با یک وکیل مهاجرت می‌تواند مانع بروز اشتباهات و اطمینان از موفقیت پرونده‌تان شود. آینده‌تان را به شانس نسپارید—از متخصصان کمک بگیرید.

یاداشت: بخشی از این گزارش از سایت خبری اینترسپ برگردان شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فوتر با آیکون‌های جدید