دادخواهی در تبعید برای پایان آپارتاید جنسیتی طالبان

کالیفرنیا میزبان نشست فعالان حقوق بشر و رهبران جامعه دیاسپورا بود

توسط: حسینا فضلی

کنفرانس دادخواهی برای پایان آپارتاید جنسیتی طالبان بر زنان و دختران افغانستان  از سوی انجمن افغان امریکایی در سکرمنتوی کالیفرنیا برگزار شد.

در این نشست، ‌ده‌ها تن از رهبران جامعه‌ی دیاسپورای افغانستان در امریکا، شماری از مقام‌های دولتی و اعضای سنای کالیفرنیا، فعالان حقوق زن  و برخی از پژوهشگران حقوق بشر در این نشست شرکت کردند.

انجمن افغان امریکایی می گوید هدف از برگزاری این نشست، دادخواهی برای پایان دادن به آپارتاید جنسیتی در حاکمیت طالبان و ایستادگی در کنار زنان أفغانستان است.

خبرنامه نوروز

استیو فاریابی رییس انجمن افغان-امریکایی از ایالات متحده از جمله مجلس سنای این کشور خواست تا از مشروعیت دهی به طالبان خود داری کنند و برای رهایی زنان افغانستان از شرایط کنونی تلاش کنند. او  محرومیت زنان و دختران در حاکمیت طالبان را اینگونه روایت می‌کند: «وقتی طالبان دانشگاه‌ها را به روی دختران بستند، بعضی از آن دختران، دانشجوی سال آخر دانشکده‌های پزشکی بودند و قرار بود پزشک شوند، اما حالا درمانده گوشه خانه‌هایشان نشسته‌اند، ممنوعیت اشتغال زنان، یک لحظه به این فکر کنید!»

 همچنان استیو فاریابی، خواستار پشتیبانی قاطع جامعه‌ی جهان، به‌ویژه ملل متحد و شورای امنیت از زنان افغانستان شد و تصریح کرد که طالبان زیر هیچ شرایطی نباید رسمیت بیابند.

به گفته آقای فاریابی، کانگرس امریکا باید هر گونه ارائه کمک به طالبان را متوقف و همچنان از تعامل با این گروه خودداری کند.

عادی سازی روابط با طالبان

در همین حال رینا امیری نماینده‌ی پیشین ویژه‌ی امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که جامعه جهانی نه تنها اقدامات کافی برای فشار بر طالبان مبنی به رعایت حقوق زنان و دختران انجام نداده  بلکه شماری از کشورهای منطقه با پشتیبانی و ایجاد روابط رسمی با طالبان در تلاش عادی سازی روابط  با این رژیم اند.

او گفت: «روند عادی‌سازی روابط با طالبان مدت‌هاست که در جامعه بین‌المللی به آرامی در حال افزایش است. بسیاری از کشورهای منطقه با طالبان معاملات اقتصادی انجام می‌دهند. بسیاری از کشورها طالبان را پذیرفته‌اند یا در سطوح بسیار بسیار بالا  با آنها دیدار می‌کنند. این عادی‌سازی روابط است.»

در همین حال ملک ستیز، کارشناس روابط بین الملل و حقوق بشر که در این نشست به عنوان سخنران شرکت کرده بود، افزود که در حال حاضر سیستم طالبان، از جمله رهبری این گروه، فتوا دهنده‌گان و دادگاه عالی‌شان، همه بر ضد زنان در افغانستان عمل می‌کنند.

او با برجسته کردن تفاوت میان اصطلاحات محدودیت و آپارتاید، تصریح کرد که شرایط موجود تنها محدود کردن زنان نه، بلکه آپارتاید جنسیتی از سوی طالبان است.

اشتراک کنندگان این نشست،  ادامه‌ی محرومیت زنان و دختران در حاکمیت طالبان را نکوهش می کنند و می‌گویند که فشارهای طالبان و سرکوب زنان به گونه‌ی نظام‌مند از سوی طالبان همچنان ادامه دارد اما هیچ اقدامی از سوی جامعه‌ی بین المللی بر پشتیبانی از زنان و دختران افغانستان دیده نمی شود.

این زنان می خواهند که میکانیزم‌ها و چارچوب‌های بین المللی باید برای پاسخگو کردن رژیم طالبان، فشارها و تحریم های بین المللی بر این گروه روی دست گرفته شود. آنان خواهان به رسمیت شناسی اپارتاید جنستی علیه زنان افغانستان شدند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فوتر با آیکون‌های جدید